A paleolit diéta, a kókusztej és a kókuszolaj

A paleolit táplálkozás főként a feldolgozatlan ételeket népszerűsíti, amik részei voltak az ősember étrendjének is, a mezőgazdaság előtti időkben. Természetesen a paleolit étrend követésével néhány neolit élelmiszert is fogyaszthatunk, ami megfelel az egészségügyi elvárásainknak, így például a kókusztej és a kókuszolaj beilleszthető a paleolit táplálkozásba.  A paleolit étrendből azonban ki kell iktatni minden gabonát, hüvelyes, cukrot, adalékanyagot, tejterméket és helyettük a friss zöldségekre, gyümölcsökre, gumokra, jó minőségű fehérjékre és zsiradékokra kell összpontosítani. A kókusz alapú termékek a friss kókusz, a kókuszolaj, a kókuszreszelék, a kókuszliszt, a kókuszvaj, a kókuszkrém és a kókusztej is kiváló paleo-barát élelmiszerek.
 

paleolit reggeli

A kókusztej

Noha a kókusztej egy dióból származik, mégis gazdag telített zsírokban, amiket általában a termékekben találunk meg. A kókuszolaj legnagyobb százalékban laurinsavat tartalmaz, ami egy olyan telített zsír, ami vírusellenes tulajdonságokkal bír, erősíti az immunrendszert és hozzájárul az emésztési folyamat helyes működéséhez. A kókusztejjel számos étel elkészíthető, elsősorban a curryételekhez, a ragukhoz, a szószokhoz, a salátaöntetekhez és a tejmentes turmixokhoz kiváló.
 

A BPA

A kókusztejjel az egyik fő probléma, hogy áltlaában konzervben szervírozzák, így gyakran tartalmaz BPA-t vagy biosfenol A-t. Ez egy olyan vegyi anyag, ami számos egészségügyi problémát idézhet elő, így például rákot, meddőséget és más komoly problémákat. Annak érdekében, hogy ezt az anyagot elkerüljük, a kókusztejet minden esetben dobozban vásároljuk meg és ne konzervben vagy kókuszolajból készítsük el a saját kókusztejünket, illetve vásároljunk kókuszkrémet és azt oldjuk fel.
 

Házi kókusztej

A saját kókusztejet nagyon egyszerű elkészíteni és ez a legjobb módja annak, hogy kiiktassuk a káros vegyi anyagokat. Csak annyit kell tennünk, hogy forrásban levő vízzel összekeverjük a kókuszreszeléket és addig hagyjuk benne állni, amíg nem lesz a víz tej sűrűségű. Szűrjük át egy finom szitén és a kókusztej készen áll arra, hogy kiélvezzük minden zamatát.

Paleolit termékek

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!